Posne sarme, zapečene u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
05/01/2018
"Dobro skuvane i blago zapečene - predstavljamo vam savršene posne sarme "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 808
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Listovi kupusa se iseku, dok se odvaja tvrdi deo.

Sitno isečen luk se zaprži, dodaje se dobro opran pirinač i blago se izdinsta u malo vode. Dodaje se so, biber i čubar i sklanja se posuda sa vatre.

Listovi kupusa se uvijaju sa nadevom od pirinča i naređaju čvrsto jedna do druge u šerpu, čije je dno postavljeno listovima kupusa.

Sermice se prelivaju sokom od kiselog kupusa (ako je mnogo kiseo ili slan, razredi se vodom), pritiskaju se tanjirom i kuvaju se sat vremena na slaboj vatri.

Kada su gotove poređaju se u posudu za pečenje i zapeku se u rerni sa ventilatorom na 200 stepeni, bez ventilatora 150 - 180 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar