Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Punjena kokoška na podlozi od kupusa

Punjena kokoška na podlozi od kupusa

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Punjena kokoška na podlozi od kupusa
Fotografije: Dora Grozeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Jedno od prednosti da živiš na selu - možeš da pripremiš najukusniju punjenu kokošku na podlozi od kupusa, pritom domaću kokošku"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad
  • kokoška - 1 komad, domaća
  • pečurke - 200 g
  • luk - 150 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • maslinovo ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 3 komada
  • vegeta
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i stavite ga u šerpu. Sipajte vodu, koliko da pokrije pirinač. Stavite na vatru da provri. Kad provri, merite 5-7 minuta i skinite sa vatre. Operite hladnom vodom i ocedite.

Za to vreme isecite luk i pečurke na male komade. Kupus takođe isecite.

U tiganj stavite malo maslinovog ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte sitno iseckan luk i pečurke. Promešajte. Kad luk postane providan, dodajte pirinač.

Začinite vegetom i biberom. Mešajte s vremena na vreme. Pržite oko 10 minuta.

Nakon toga skinite sa vatre i ovom smesom napunite domaću kokošku.

U pleh stavite iseckan kupus. Začinite alevom paprikom, biberom i vegetom. Dodajte malo maslinovog ulja i promešajte. Stavite lovorov list.

Zatim se stavlja punjena kokoška.

Peče se u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: