Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Riba sa svežim kupusom

Riba sa svežim kupusom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4621452k
Riba sa svežim kupusom
Fotografije: Po_Silvenski
5 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Zanimljiva kombinacija, koju smo probali i mnogo nam se svidela - a sada je red na vas"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, amur
  • kupus - 1 .8 kg
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • univerzalni začin
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od ljuspi i operite je. U šerpu sipajte ulje i stavite je na jaku vatru. Ribu isecite na komade, pa je ispržite u ulju.

Stavite je u tanjir, a u istom ulju stavite kupus iseckan na tračice i sitno iseckan paradajz.

Kada kupus omekša, sklonite ga sa vatre i dodajte mu začine. U vatrostalnu posdu stavite pola od ukupne količine kupusa.

Preko njega poređajte komade propržene ribe i preko ribe preostali kupus. Nije potrebno dolivati vodu.

Pokrijte posudu aluminijumskom folijom. Jelo pecite na visokoj temperaturi najmanje 60 minuta. Zatim sklonite foliju da se kupus zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: