Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Prženi tolstolobik

Prženi tolstolobik

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732225
Prženi tolstolobik
Fotografije: Stoyanka Rusenova
9 / 10
16/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Tolstolobik je od onih riba koje su najukusnije kad su pržene!"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 8 kotleta
  • brašno - 3 kašike, za valajnje
  • prezle - 3 kašike
  • so
  • biber
  • beli luk - 2 prstohvata, u prahu
  • ulje - za prženje
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u velikom tiganju. Gotove kotlete tolstolobika posolite, pa posipajte sa malo bibera, a zatim ih uvaljajte u smesu od brašna, prezli i belog luka u prahu.

Stavljajte ih u ulje da se isprže sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Poslužite prženi tolstolobik sa kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: