Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Pasulj sa kobasicom

Pasulj sa kobasicom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pasulj sa kobasicom
Fotografije: Monika Ivanova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Svaki muškarac koji poštuje sebe će pre izabrati pasulj nego kinou"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 2 šoljice zrelog pasulja
  • kobasica - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun - nekoliko struka
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.

Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj.

Neka se jelo kuva još 40 minuta, pa zatim kobasicu isecite na krupne komade i dodajte jelu.

Neka sve vri još 10 minuta, dok kobasica ne omekša i onda je jelo gotovo!

Pasulj poslužite sa sitno iseckanim svežim peršunom. Dodajte jednu ljutu papriku, da bude još bolji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: