Dinstana teletina sa kačakavaljem

22/01/2018
"Čekajući najukusniju teletinu...."
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano976
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g, od buta
  • biber
  • so
  • vino - 200 ml, belo
  • maslac - 50 g
  • bujon - 100 ml, od povrća
  • lovorov list - 1 komad
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke komade, izlupajte ih između folije, da ih malo istanjite. Svako parče pospite solju i biberom.

Stavite u pelh, sipajte bujon i vino, stavite lovorov list i ponovo začinite biberom.

Preko svakog parčeza mesa stavite malo maslaca i pokrijte pleh aluminijumskom folijom.

Stavite pleh u ugurejanu rernu na 170 stepeni i dinstajte meso jedan sat.

Izvadite pleh, skinite foliju i pospite rendanim kačkavaljem između mesa.

Vratite pleh u rernu i pecite još 10 minuta dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar