Svinjski stek Njujork

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12728342
Svinjski stek Njujork2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Čuvenom steku Njujork nije potrebno predstavljanje - samo crno vino i da se pojede"

Potrebni sastojci

  • svinjski stek - po 330 - 350 g svaki, debljine oko 3 cm
  • sok od limuna - svež
  • suncokretovo ulje - ili maslace od uljane repice
  • biber - krupnije mleven
  • so - krupnija
* merne jedinice

Način pripreme

Zamolite mesara da vam odseče šareni ribić. Ako nema može i svinjski vrat. Stekove namažite sokom od limuna, utrljajte biber.

Treba da odstoji u zatvorenoj kesi 24 sata.

Ugrejte roštilj na 250 stepeni.

U stekove stavite krupniju so, pritisnite i premažite maslacem.

Pecite po jedan minuta sa obe strane, poklopite roštilj.

Normalno je da se pojavi plamen.

Veoma krto i ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: