Suve paprike sa pasuljem i pečurkama

26/01/2018
"Pripremili smo ukusno seosko jelo za Božić, sa najlepšim željma "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano314
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj. Stavite ga u odgovarajuću šerpu. Dodajte očišćenu i opranu šargarepu.

Pokrijte pasulj hladnom vodom, stavite poklopac i kuvajte ga dok ne bude gotov na tihoj vatri. Ako voda ispari, a pasulj nije gotov, sipajte još tople vode. Začinite solju.

Oljuštite luk, beli luk i pečurke. Sitno ih isecite. Dinstajte u ulju dok ne omekšaju. Dodajte alevu papriku i nanu, promešajte i sipajte pasulj.

Kuvajte 3-4 minuta uz neprestano mešanje i skinite sa vatre.

Suve paprike potopite u toplu vodu, dok ne omekšaju.

Napunite paprike smesom od pasulja. Preostali pasulj stavite u odgovarajući pleh za pečenje. Poređajte punjene paprike.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite dok ne doboje braonkastu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti