Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Suve paprike sa pasuljem i pečurkama

Suve paprike sa pasuljem i pečurkama

Suve paprike sa pasuljem i pečurkama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
7
"Pripremili smo ukusno seosko jelo za Božić, sa najlepšim željma"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • nana
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika
  • paprike - 7 komada, suve, crvene
  • so
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj. Stavite ga u odgovarajuću šerpu. Dodajte očišćenu i opranu šargarepu.

Pokrijte pasulj hladnom vodom, stavite poklopac i kuvajte ga dok ne bude gotov na tihoj vatri. Ako voda ispari, a pasulj nije gotov, sipajte još tople vode. Začinite solju.

Oljuštite luk, beli luk i pečurke. Sitno ih isecite. Dinstajte u ulju dok ne omekšaju. Dodajte alevu papriku i nanu, promešajte i sipajte pasulj.

Kuvajte 3-4 minuta uz neprestano mešanje i skinite sa vatre.

Suve paprike potopite u toplu vodu, dok ne omekšaju.

Napunite paprike smesom od pasulja. Preostali pasulj stavite u odgovarajući pleh za pečenje. Poređajte punjene paprike.

Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite dok ne doboje braonkastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: