Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fetučini sa kobasicom i parmezanom

Fetučini sa kobasicom i parmezanom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Fetučini sa kobasicom i parmezanom
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Ukusan predlog, za čiju pripremu će vam biti potrebno manje od sat vremena"

Potrebni sastojci

  • fetučini - 500 g
  • kobasice - 5 komada, sirove
  • čeri paradajz - 6 komada
  • luk - 2 glavice, crni
  • beli luk - 2 čena
  • mladi luk - 3 struka
  • majčina dušica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • parmezan - 50 g
  • bosiljak - nekoliko listića
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite luk i beli luk. Isecite dve vrste luka, crni krupnije, a beli sitno.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na vatri i stavite crni luk, pržite ga dok ne dobije zlatnu boju i dodajte beli luk i mladi luk, pežite još nekoliko minuta.

Malo rasecite sirove kobasice oštrim nožem i oljuštite ih, skinite kožicu, tako da samo ostane mesnati deo.

Iseckajte je na komade i dodaje u tiganj. Promešajte i pržite nekoliko minuta, nakon toga stavite prepolovljeni čeri paradajz.

Pržite sve još nekoliko minuta, dok ne bude gotovo, stavite začine po ukusu - majčinu dušicu i biber.

U međuvremenu skuvajte i testeninu prema uputstvu na pakovanju. Pre nego što je ocedite, uzmite kutlaču vode u kojoj ste kuvali i staviteje u tiganj sa kobasicama.

Ocedite fetučini testeninu.

Promešajte smesu u tiganju, ostavite da se sos. koji se stvorio malo zgusne i dodajte fetučini testeninu. Promešajte sve u tiganju, tako da se pasta začini i da se svi sastojci pomešaju, nakon toga skinite sa vatre.

Testeninu sipajte u veliki tanjir, pospite svežim bosiljkom i izrendajte parmezan.

Stavite nekoliko kapljica maslinovog ulja i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: