Sarme od listova vinove loze sa suvim šljivama

27/01/2018
"Jedinstven miris i ukus, koji će vas osvojiti od prvog zalogaja Kuvajte i delite "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano698
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite mleveno meso, dodajte opran i oceđen pirinač, sve začine i maslinovo ulje.

Očistite dve vrste luka i sitno iseckajte, suve šljive operite i isecite i njih, dodajte sve u posudu. Promešajte i rukama mesite smesu.

Razvucite listove vinove loze, stavite po malo nadeva i uvijte male sarme.

U pleh stavite malo maslinovog ulje, namažite ga i na dno stavite nekoliko listova vinove loze. Preko poređajte sarmice i sipajte bujon.

Zatvorite pleh poklopcem ili pokrijte folijom. Sarme pecite u rerni na 180 stepeni dok se ne zapeku i dok tečnost ne ispari.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar