Način pripreme
Izuzetno ukusna pita, bude u celim rolatima /vidi se na slikama/. U posudi viljuškom dobro umutimo 3 jajeta sa prstohvatom soli.
U kiselo mleko stavljamo prašak za pecivo i promešamo. Mleko dodajemo u jaja i promešamo. U posebnu čašu stavljamo ulje. Njime čemo namazati pleh, u kojem ćemo peći pitu i kore.
Pleh dobro namažemo uljem. Razvučemo kore za pitu. Stavljamo jednu na drugu. Gornju namažemo uljem. Mažemo, a ne posipamo ulje.
Izmrvimo sir u tanjiru. Posle stavljamo od nadeva preko odvojene dve kore, raspoređujemo ga odozgo i posipamo sir. Uvijamo u rolat. Tako pravimo i sa drufom sastojcima.
Poređamo rolate jedan do drugog. Uvijamo ih u oblik puža. Odozgo premažemo uljem. Gotovu pitu stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pečemo dok ne dobije zlatnu boju. Neka vam je slatko!