Način pripreme
Prvo pripremite nadev. Isecite salamu na kockice, stavite ga u posudu, gde ćete pomešati ostale sastojke za nadev. Dodajte oceđen kukuruz iz konzerve, sino iseckane masline i krastavce. Pomešajte ove sastojke.
Sada počnite da ređate pica pitu. Uzmite pravougaoni pleh, namažite dno sa malo ulja, takođe i ivice pleha. Razvucite kore, uzmie jednu i uvijte je kao harmoniku, savite je na 1/3 od pleha, do nje uvije još dve, tako da pokriju dno.
Odozgo izrendajte polovinu sira, odozgo ponovo savite kore. Sledeći sloj. Namažite delom paradajz pirea i stavite deo nadeva. Sledeći sloj ponovo napravite sa sirom, i tako dok ne porošite sastojke. Završite korama.
Sada pripremite preliv. Umutite jaja i u njih dodajte kiselo mleko pomešano sa sodom, umutite dobro i prelijte pica pitu.
Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Pre nego što bude gotova, izrendajte 200 g kačkavalja i pospite, pecite dok se kačkavalj ne rastopi.