Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pica pita

Pica pita

Plamena TodorovaPlamena Todorova
Šegrt
112116
Pica pita
Fotografije: Plamena Todorova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
6
"Recept, dostojan kulinarskog Oskara"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • hamburška salama - 200 g (ili kobasica po izboru)
  • kukuruz - 1 konzerva, mala
  • paradajz pire - 6 - 7 supenih kašika (ili ljutenica)
  • masline - 10, bez koštica
  • sir - 100 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • preliv
  • jaja - 3 - 4 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • soda - 1 prstohvat
  • za kraj
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite nadev. Isecite salamu na kockice, stavite ga u posudu, gde ćete pomešati ostale sastojke za nadev. Dodajte oceđen kukuruz iz konzerve, sino iseckane masline i krastavce. Pomešajte ove sastojke.

Sada počnite da ređate pica pitu. Uzmite pravougaoni pleh, namažite dno sa malo ulja, takođe i ivice pleha. Razvucite kore, uzmie jednu i uvijte je kao harmoniku, savite je na 1/3 od pleha, do nje uvije još dve, tako da pokriju dno.

Odozgo izrendajte polovinu sira, odozgo ponovo savite kore. Sledeći sloj. Namažite delom paradajz pirea i stavite deo nadeva. Sledeći sloj ponovo napravite sa sirom, i tako dok ne porošite sastojke. Završite korama.

Sada pripremite preliv. Umutite jaja i u njih dodajte kiselo mleko pomešano sa sodom, umutite dobro i prelijte pica pitu.

Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Pre nego što bude gotova, izrendajte 200 g kačkavalja i pospite, pecite dok se kačkavalj ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: