Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Jezik, pohovan u mekanoj smesi

Jezik, pohovan u mekanoj smesi

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Jezik, pohovan u mekanoj smesi
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
20/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Za meraklije, za poznavaoce, za gurmane i za obične gladnike - najukusniji jezik, pohovan u mekanoj smesi"

Potrebni sastojci

  • svinjski jezik - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • vegeta - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • brašno - 2 supene kašike
  • pivo - 3 supene kašike
  • ulje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite jezik da se kuva u blago posoljenoj vodi.

Kad bude gotov, oljuštite ga i isecite na tanke komade. Umutite jaja sa pivom, brašnom i vegetom. Po želji možete dodati i biber.

Ugrejte ulje i potopite svako parče u smesu za pohovanje, pržite na umerenoj vatri, okrećite sa obe strane.

Servirajte toplo sa sosom od belog luka ili limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: