Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Uvijena pogača sa kačkavaljem i sirom

Uvijena pogača sa kačkavaljem i sirom

Uvijena pogača sa kačkavaljem i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Ukusna je sa sirom, ukusna je sa kačkavaljem - ali i sa jednim i drugim u kombinaciji je prosto neodoljiva"

Potrebni sastojci

  • voda - 300 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • suvi kvasac - 1 paket
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 2 kockice, smeđi
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad, bez žumanca
  • laneno seme - 1 supena kašika, mleveno
  • brašno - 700 g
  • nadev
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 50 g
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešate u toploj vodi sa šećerom i ostavite da nadođe 10 minuta. Sa preostalim sastojcima zamesite testo i ostavite da nadođe na toplom 30 minuta.

U posudi pomešajte mrvljeni sir i male kockice isečenog kačkavalja.

Nadošlo testo podelite na tri dela. Svaki razvucite u okruglu koru prečnika 30 cm, namažite uljem i pospite nadevom. Poređajte jednu na drugu, u sredinu stavite čašu i od nje secite ka spolja na 8 delova.

Svaki uvucite po dva puta, u širokom delu napravite prorez i ivice savijte na dole.

Ostavite da nadođe još 10 minuta, namažite umućenim žumancem sa 2 supene kašike ulja i pospite semenkama.

Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Izvadite, pokrijte krpom 5-10 minuta i gotova je za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: