Pečeni punjeni patlidžan

27/02/2018
"Ništa ne treba da stoji između jednog gladnika i njegovih omiljenih patlidžana, punjenih i pečenih "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano490
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom nadeva. U ugrejano ulje dodajte mleveno meso i propržite ga. Nakon nekoliko minuta dodajte luk i beli luk i mešajte dok mleveno meso ne promeni boju.

Dodajte paradajz i začine i promešajte. Mleveno meso treba da bude polugotovo.

Nakon toga pripremite patldižan. Ako su mnogo dugi podelite ih na pola i izvadite unutrašnjost, ostavite dno. Napunite ih nadevom i poređajte u prethodno namazan pleh.

Nakon toga napravite preliv. U duboki tiganj stavite maslac da se rastopi i u njega dodajte brašno. Neprestano mešajte smesu da se ne stvore grudvice i da dno ne zagori.

Kad smesa postane homogena dodajte sveže mleko. Dobro promešajte i dodajte kačkavalj. Kad se kačkavalj rastopi dodajte i jaje.

Prelijte napunjene patlidžane smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu da se peku. Potrebno je bar 45 miuta da se patlidžan ispeče. Jedite sa zadovoljstvom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar