Način pripreme
Zamesite testo u multipraktiku, kvasac prethodno aktivirajte u delu svežeg mleka, šećera i 3 supene kašike brašna.
Gotovo testo pokrijte krpom, treba da odstoji 30 minuta na toplom. Nakon toga, nemojte da ga mesite ponovo, podelite ga na tri lopte - 2 jednake i jednu manju, za sredinu.
U pleh /32 cm/, namazan uljem i obložen papirom za pečen je stavite loptu za sredinu. Nakon toga razvijte oklagijom jednu loptu na debljinu oko 1 cm, namažite uljem i isecite na 8 delova.
Od svakog dobijenog trougla uvijte kiflice, od duže strane. Poređajte je po ivicama pleha. Tako uvijte i ostale delove i ređajte jednu do druge. Na isti način napravite i drugu loptu.
Dve poslednje kiflice sam isekla na dva dela i poređala u jedan kraj. Pokrijte oblikovanu pogaču i ostavite na 25 minuta na toplom. Nakon toga namažite žumancima, malo ulja i svežeg mleka.
Stavite u hladnu rernu i uključite na 180 sepeni. Pecite 45 minuta. Gotovu pogaču pokrijte krpom, pospite kapljicama vode i nakon 10-ak minuta je spremna za jelo.