Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka bez mesa sa krompirom i graškom

Musaka bez mesa sa krompirom i graškom

Musaka bez mesa sa krompirom i graškom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna musaka za vreme posta - misija je moguća uz našu pomoć"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • grašak - 200 g, iz konzerve
  • peršun - suv
  • univerzalni začin
  • so
  • biber
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat
  • brašno - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, operite ga i isecite na kockice.

Očistite šargarepu i luk i isecite ih na odgovarajuće komade

Stavite povrće u pleh i pospite uljem. Začinite vegetom i ako je potrebno dodajte so.

Pecite u rerni do 200 stepeni.

Kad povrće omekša, dodajte grašak i oko 1/2 šolje vode.

Promešajte i pecite dok povrće ne bude gotovo. Ako je potrebno dodajte još malo tople vode.

Umutite jaja u posudi, dodajte kiselo mleko, suvi peršun, biber, brašno i prstohvat praška za pecivo.

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, i prelijte musaku.

Pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: