Način pripreme
U mini pekaru stavite vodu, so i šećer.
Odozgo sipajte brašno tako da pokrije tečnost, a preko izmrvite kvasac. Uključite na program za mešenje i nadolaženje (kod mene ovaj program traje 1.5 vremena).
Sačekajte da se testo zamesi i merite 20 minuta da nadođe. Isključite mini pekaru i izvadite testo. Razvucite ga na pravougaonik debljine 0.5 mm.
Namažite mekanim maslacem (koristite samo polovinu), presavijte i tako ponovo dok ne dobijete kocku testa. Uvijte u streč foliju i stavite u frižider na pola sata.
Izvadite testo i ponovite gore navedenu proceduru. Uvijte ponovo u streč foliju i stavite na još pola sata u zamrzivač.
Kad prođe navedeno vreme, vaše testo za kroasane je gotovo. Razvucite koru, isecite je na trouglove, oblikujte i napunite po želji. Testo možete čuvati u zamrzivaču.