Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Burek sa mlevenim mesom

Burek sa mlevenim mesom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Burek sa mlevenim mesom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Ovo nije samo pita već najukusnije univerzalno iskušenje koje možete da doručkujete, ručate, večerate ili počastite goste"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, tanke
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • maslinovo ulje - 1 šolja
  • ulje - za prženje
  • luk - 3 glavice
  • paprike - 1 komad, crvena ili zelena
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • kačkavalj - 150 g, narendan
  • čubar - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašika, usitnjena
  • peršun - 1 kašika, ustinjen
  • estragon - 1/2 kašičice
  • voda - 1 šolja, topla
  • biber
  • so
  • crni susam
  • mak
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i narendamo luk i zapržimo ga u ulju dok ne omekša (ne istiskuje mu se voda).

Dodajemo mleveno meso i kuvamo dok se ne pretvori u mrvice, sklanjamo sa ringle i dodajemo sitno isečene paprike i paradajz.

Začinjavamo solju, čubrom, biberom, peršunom, mirođijom, estragonom i toplom vodom, mešamo.

Čekamo da se ohladi i dodajemo 100 grama narendanog kačkavalja. Umutimo jaja i dodajemo maslinovo ulje, kiselo i sveže mleko, promešamo.

Uzimamo kore dve po dve i mažemo ih smesom od jaja, rasporedimo mleveno meso do sredine kora i uvijamo u rolat.

Ređamo rolate u prethodno podmazanu posudu za pečenje. Mažemo gotove rolate ostatkom smese od jaja, raspodelimo preostali narendan kačkavalj, posipamo semenkama.

Pečemo pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova, oko 30-40 minuta. Vadimo pitu i pokrivamo je čistom krpom na deset minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: