Supa od kiselog kupusa sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
03/04/2018
"Iz starih babinih notesa - ekonomična, posna i veoma ukusna supica sa kiselim kupusom i pirinlem "
Priprema15 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano182
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 manje glavice
  • praziluk - 1 struk
  • pirinač - 1/3 šolje
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • brašno - 1 izvršita kašika, ako želite da bude gušće
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sirće
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se stavlja 2 litra vode da provri i stavlja se sitno isečen kupus. Ostavlja se da vri dok ne omekša.

U masnoći se proprži isečen praziluk dok ne omekša, dodaje se brašno i kad se proprži stavlja se i aleva paprika.

Gotova zaprška se sipa u kupus, dodaje se pirinač i kuva se još 10-15 minuta.

Može da se konzumira kako vruća tako i hladna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar