Teleći burito

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
04/04/2018
"Vatreni burito sa telećim mesom koji će vam se garantovano dopasti!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, mleveno
  • luk - 1 glavica
  • meksički miks - 1 konzerva oko 400 g (pasulj, kukuruz i ljuti sos)
  • pirinač - 2 kašike
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • tabasko - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isečen luk se zaprži u ulju dok ne omekša. Nakon toga se dodaje pirinač, zaprži se dok ne postane prozračan. Zatim se teleće mleveno meso izdrobi na male parčiće i prži dok ne bude gotovo.

U posudu s mlevenim mesom se dodaje konzerva, presovan beli luk i Tabasko sos. Smesa se dobro promeša.

Po sredini svake pogačice za burito se stavlja deo smese, dodaje se sitno isečen paradajz i peršun. Po želji možete da dodate narendan kačkavalj. Uvijate u rolat i servirate dok je toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar