Beli posni boršč

11/04/2018
"Jedan drugačiji boršč, koji će vas osvojiti svežim ukusom i prijatnim mirisom "
Priprema29 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno69 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano209
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite svo povrće i isecite ih na male komade.

U šerpu sa debelim dnom stavi šargarepu, kupus, krompir, luk i beli luk. Dodajte bujon i/ili vodu. Ostavite lagano da provri.

Neka se krčka, dok povrće ne omekša. Dodajte fidu i neka se sve kuva još 5 minuta. Bujon treba da bude providan.

Pre serviranja probajte, dodajte još začina ako je potrebno i završite tako što lagano pospete maslinovim uljem, peršunom i/ili mirođijom.

Povrće isecite - krompir, šargarepi i luk na kockcie, beli luk sitno, a kupus ne mnogo krupno.

U šerpu sipajte svo povrće, sipajte vodu i ostavite da provri.

Kad se to desi, dodajte kockicu bujona i smanjite samo da se krčka. Ostavite tako dok krompir ne omekša.

Onda dodajte čubar, biber i šarenu so, ako je potrebno, stavite fidu i ostavite još, dok fida ne bude gotova.

Na kraju dodajte iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar