Kiš sa zeljem

Kiš sa zeljem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Sočan kiš sa hrskavom koricom i aromatičim nadevom, koji možete da jedete hladan ili topao - priznajte, da ne možete da mu odolite"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 350 g
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kašičica, u prahu
  • Za nadev
  • zelje - 250 g (može spanać ili list šećerne repe)
  • jaja - 2 komada
  • mladi luk - 1 struk
  • beli luk - 1 struk, mladi
  • peršun - 2 - 3 struka
  • sir - 150 g
  • kiselo mleko - 20 ml
  • ulje - malko
  • kačkavalj - za rendanje
* merne jedinice

Način pripreme

Testo:

U posudu se pomešaju brašno, ulje, 1 jaje, malo soli i jedna kašičica suvog kvasca u prahu. Mesi se nekoliko minuta i ostavlja se u frižideru oko 30-40 minuta.

Nakon toga se razvija oklagijom i stavlja u podmazanu posudu za pečenje, dok krajevi treba da mu budu po zidovima posude. Peče se u rerni oko 20 minuta na 180 stepeni dok ne porumeni.

Nadev:

U dubokoj posudi se oko 10 minuta izdinsta oprano i iseckano zelje, zajedno sa mladim lukom i belim lukom dodaje se i peršun. Nakon što se izdinstaju dodaju se izmrvljeni sir, kiselo mleko i jaja. Meša se dok se ne dobije ujednačena smesa.

Sipa se preko skoro gotove kore i peče se oko 20 minuta na 200 stepeni. Nakon što je gotovo odozgo se narenda kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: