Način pripreme
Mladi luk operite i sitno iseckajte. Dinstajte u tiganju u ugrejanoj masti. U njega dodajte oprani spanać.
Kad se proprži, dodajte rikotu, a nakon nje i paradajz pire, biber i so po ukusu. Tiganj sklonite sa strane i kad se smesa ohladi, dodajte umućeno jaje. Promešajte.
Bešamel sos pripremite tako što zapržite jednu supenu kašiku brašna u kravljem maslacu. Lagano dodajte mleko, mešajte neprestano da se ne stvore grudvice.
Začinite solju i muskantnim oraščićem. U bešamel dodajte pavlaku i prstohvat suvog bosiljka. Sos lepo promešajte.
Kanelone na kratko potopite u vrelu, posoljenu vodu, da omekšaju. Ocedite ih i napunite smesom od spanaća, poređajte ih u namazan pleh.
Odozgo prelijte sa nekoliko kašika mlevenog paradajza. Napunjene kanelone prelijte belim sosom. Pecite u rerni na 200 stepeni. Pre nego što bude gotovo pospite rendanim kačkavaljem.