Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ukusne kanelone sa spanaćem i rikotom

Ukusne kanelone sa spanaćem i rikotom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Ukusne kanelone sa spanaćem i rikotom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Zaljubljeni smo u testenine, i glavni krivac za to su ove kanelone sa spanaćem"

Potrebni sastojci

  • kanelone - 12 komada
  • mladi luk - 2 veze
  • spanać - 350 g
  • bosiljak - 1 kašičica
  • rikota - 250 g
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • ulje - 3 supene kašike
  • paradajz - 4 supene kašike, mleven
  • pavlaka - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • za sos bešamel
  • maslac - 1 supena kašika, kravlji
  • brašno - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 300 ml
  • so
  • muskantni oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk operite i sitno iseckajte. Dinstajte u tiganju u ugrejanoj masti. U njega dodajte oprani spanać.

Kad se proprži, dodajte rikotu, a nakon nje i paradajz pire, biber i so po ukusu. Tiganj sklonite sa strane i kad se smesa ohladi, dodajte umućeno jaje. Promešajte.

Bešamel sos pripremite tako što zapržite jednu supenu kašiku brašna u kravljem maslacu. Lagano dodajte mleko, mešajte neprestano da se ne stvore grudvice.

Začinite solju i muskantnim oraščićem. U bešamel dodajte pavlaku i prstohvat suvog bosiljka. Sos lepo promešajte.

Kanelone na kratko potopite u vrelu, posoljenu vodu, da omekšaju. Ocedite ih i napunite smesom od spanaća, poređajte ih u namazan pleh.

Odozgo prelijte sa nekoliko kašika mlevenog paradajza. Napunjene kanelone prelijte belim sosom. Pecite u rerni na 200 stepeni. Pre nego što bude gotovo pospite rendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: