Toskanska paradajz čorba

14/04/2018
"Evo je čuvena toskanska paradajz čorba, koju odavno sanjamo da probamo "
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano508
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i beli luk sitno iseckajte, a krompir, šargarepu i celer na kockice.

U ugrejanom ulju proprite luk, šargarepu, celer i krompir, dok ne omekšaju. Dodajte beli luk i pržite još nekoliko minuta.

Sipajte vodu i kad provri dodajte kockicu bujona, paradajz, majčinu dušicu, bosiljak, origano, so i alevu papriku.

Smanjite ringlu i dodajte sočivo, zajedno sa paradajz pire. Ostavite 45 minuta da se krčka ili dok sočivo ne omekša. Ako je potrebno dodajte još vode.

Dodajte kelj, sitno iseckan.

Začinite sa još soli ako je potrebno, i ostavite još nekoliko minuta pre nego što skinete sa vatre.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar