Pečen teleći jezik sa sirevima

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
15/04/2018
"Najlepše vino i najlepše meze je ono koje podelimo sa prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Teleći jezik se skuva dobro u ekspres loncu.

Isečemo na kriške i poređamo na dno posude za pečenje.

Preko njega poređamo kačkavalj (ja sam koristila Munster čiz -američki sir s dodatkom aleve paprike, zato nisam stavljala dodatno), mocarelu, takođe isečenu na kriške, mrvice plavog sira.

Nabacamo isečene na sitno masline i paprike i gurnemo u pećnicu dok sir ne dobije zlatastu preplanulost.

Sir pušta dosta masnoće, jelo postaje hranljivo i umereno teško. Iz tog razloga nisam podmazivala posudu za pečenje masnoćom niti sam dodavala dodatno.

Svinjski jezik je dosta masniji, zato ako korisite takav preporučujem da smanjite količinu sira. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar