Bošča sa kiselim kupusom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
17/04/2018
"Ako nekada napustimo grad, to će biti zbog ukusne seoske kuhinje, a najviše zbog recepata kao što je ovaj "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano183
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za nadev, sitno isecite kupus, isecite pečurke na komadiće, kao i meso. Otopite pola maslaca, dodajte pečurke, kupus, meso i stavite poklopac.

Neka se sve dinsta, dok mu sos ne ispari. Pre nego što ste ga sklonili sa vatre, dodajte prstohvat ruzmarina i promešajte. Otopite preostali maslac i namažite tepsiju njime. Stavite koru i isecite višak, koji se ne uklapa sa tepsijom.

Preko te kore, poređajte ostale kore, tako da ukrštate, a krajevi neka im vire van tepsije. Pomešajte jaje sa kiselim mlekom, sirom i praškom za pecivo.

Rasporedite 3-4 kašike od smese, dodajte nadev, pa zatim 3-4 kašike mlečne smese. Uvijte nadev sa krajevima koji vise, tako da dobijete bošču, pa zatim preko premažite otopljeni maslac.

Preko rasporedite preostalu mlečnu smesu i posipajte narendan kačkavalj. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30-40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar