Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Apetisani»Apetitka sa patlidžanom i paradajzom

Apetitka sa patlidžanom i paradajzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Apetitka sa patlidžanom i paradajzom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
15
"Da, spremanje domaćih ljutenica i apetitki nije lak posao, ali rezultat je veoma ukusan!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 kg
  • paradajz - 7 kg
  • ulje - 2 - 3 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • beli biber
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se ispeče, ocedi i provuče kroz mašinu za mlevenje mesa.

Paradajz se takođe provuče kroz mašinu za sok, da ne bi bilo semenki i ljuski.

Svese kuva na ne mnogo jakoj vatri i kad počne da vri, meša se neprestano da ne zagori.

Kada se zgusne, dodaje se ulje, šećer i so. Kuvamo, dok ne uvri voda i uz mešanje ostaje trag u posudi.

Na kraju dodajemo peršun. Po želji se dodaju i čorbadžijske paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: