Mešani seoski hleb

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/04/2018
"Promešate, ostavite da nadođe i pečete - a posle svi žele da odlome od hrskave korice "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano529
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1/3 šolje
  • voda - 700 ml, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u 100 ml vode sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Prosejte brašno, napravite udubljenje, sipajte so sa strane preko brašna.

U udubljenje sipajte ulje, kvasac i vodu. Sve promešajte dobro drvenom kašikom.

Testo treba da bude glatko i lepljivo. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 20 minuta.

Od nadošlog testa oblikujte loptu, pospite malo bršana da se ne lepi.

Prebacite u posudu za pečenje. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem.

Obilno popsite brašnom. Hleb nadolazi još 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 40-45 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar