Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Mešani seoski hleb

Mešani seoski hleb

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Mešani seoski hleb
Fotografije: Gergana Tsvetanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Promešate, ostavite da nadođe i pečete - a posle svi žele da odlome od hrskave korice"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1/3 šolje
  • voda - 700 ml, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u 100 ml vode sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Prosejte brašno, napravite udubljenje, sipajte so sa strane preko brašna.

U udubljenje sipajte ulje, kvasac i vodu. Sve promešajte dobro drvenom kašikom.

Testo treba da bude glatko i lepljivo. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 20 minuta.

Od nadošlog testa oblikujte loptu, pospite malo bršana da se ne lepi.

Prebacite u posudu za pečenje. Napravite nekoliko proreza oštrim nožem.

Obilno popsite brašnom. Hleb nadolazi još 10 minuta. Pecite na 180 stepeni 40-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: