Dijetetski gulaš sa boranijom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/04/2018
"Ukusan gulaš, koji je pravi prijatelj vitkoj figuri "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano143
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 700 g (čisto, bez masti)
  • šargarepa - 500 g
  • boranija - 500 g
  • pasulj lima - 500 g
  • paprike - 2 komada (crvene)
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 3 kašike
  • krompir - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • so
  • biber
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice, pa ga skuvajte.

Pasulj potopite u vodu još prethodno veče, da bi se lakše skuvao. Kada se skuva, bacite vodu i sipajte teleći bujon.

Dodajte povrće, a zatim biber i so. Neka se prodinsta. Dodajte i kuvano teleće meso.

U tiganju otopite maslac i dodajte alevu papriku, mešajući bez prestanka. Neka se prži najviše 2 minuta, pazeći da aleva paprika ne izgori.

U tankom mlazu dodajte čorbi. Poslužite sa kiselom pavlakom, po želji.

Napomena: U tradicionalnom mađarskom gulašu se meso i povrće proprže. U ovom slučaju smo recept spremili na zdrav i dijetetski način.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar