Način pripreme
Razmutite kvasac sa mlakom vodom, dodajte šećer i nekoliko kašika brašna i promešajte, dok se šećer ne otopi. Prosejte brašno.
Dodajte kašiku toplog mleka, so, ulje i belance smesi sa kvascem, mešajte kašikom, tako da postepeno dodajete brašno. Kada testo postane gušće, onda ga mesite rukama. Treba da dobijete srenjd meko testo.
Podelite testo na 8 lopti i ostavite ga na toplo mesto da duplo naraste, oko 15-20 minuta.
Očišćeni beli luk isitnite i pomešajte ga sa ruzmarinom, solju i maslacem.
Svaku lopticu spljoštite rukom, tako da njihova debljina bude oko 5mm, a kašikom premažite smesu za nadev i uvijte u rolat. Poređajte ih u tavu, obloženu papirom za pečenje.
Nožem napravite proreze preko hleba i četkom svuda premažite umućeno žumance sa tečnim medom.
Kada sve završite, ostavite ih još 15 minuta, da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumene.