Način pripreme
Meso isecite i stavite u šerpu, sipajte vodu i jednu kašiku soli, pa dodajte 5-6 zrna pimenta, 2-3 lovorova lista, 10 zrna bibera i dodajte čašicu rakije. Stavite šerpu na ringlu i kada proključa sve, smanjite vatru, sklonite penu i ostavite da se kua 40 minuta na tihoj vatri.
U drugu šerpu stavite jagnjeće iznutirce - srce, džigericu, creva i škembiće, sipajte vodu i dodajte malo soli, dva lovorova lista i 4-5 zrna pimenta. Kuvajte na tihoj vatri, a zatim izvadite i isecite.
U drugu posudu - plitku i široku šerpu kapnite malo ulja i stavite kockice luka da se proprže, zajedno sa šargarepom, takođe iseckanom na kockice. Čim luk postane staklast, dodajte iseckan mladi i beli luk. Promešajte i dodajte oprani pirinač.
Neka se prži još 2-3 minuta, dok mešate, pa dodajte i bulgur. Posipajte jednu kašiku aleve paprike, a zatim sipajte 5 šolja bujona, u kojem ste kuvali jagnjeće iznutice, ali ga procedite.
Iseckane iznutrice dodajte pirinču i posipajte selen i nanu, dobro promešajte i prebacite u odgovarajuću tavu. Preko poređajte meso, tako što ćete ga malo pokvasiti bujonom i posipati preko prstohvat aleve paprike. Zagrejte rernu i stavite jelo da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta, dok se meso ne ispeče.