Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeći kotleti i rebarca sa džigericom

Jagnjeći kotleti i rebarca sa džigericom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Jagnjeći kotleti i rebarca sa džigericom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
10
"Jelo sa aromom proleća - perfektno uživanje za uskršnju trpezu"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg, kotleti i rebarca
  • jagnjeće iznutrice - 1 kg, džigerica
  • pirinač - 1 velika šolja
  • bulgur - 1 velik ašolja
  • luk - 1 glavica, velika
  • šargarepa - 1 komad
  • mladi luk - 3 veze
  • beli luk - 1 veza, mlad
  • piment - 10 zrna
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 4 - 5 listova
  • rakija - 50 ml
  • selen
  • nana
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite i stavite u šerpu, sipajte vodu i jednu kašiku soli, pa dodajte 5-6 zrna pimenta, 2-3 lovorova lista, 10 zrna bibera i dodajte čašicu rakije. Stavite šerpu na ringlu i kada proključa sve, smanjite vatru, sklonite penu i ostavite da se kua 40 minuta na tihoj vatri.

U drugu šerpu stavite jagnjeće iznutirce - srce, džigericu, creva i škembiće, sipajte vodu i dodajte malo soli, dva lovorova lista i 4-5 zrna pimenta. Kuvajte na tihoj vatri, a zatim izvadite i isecite.

U drugu posudu - plitku i široku šerpu kapnite malo ulja i stavite kockice luka da se proprže, zajedno sa šargarepom, takođe iseckanom na kockice. Čim luk postane staklast, dodajte iseckan mladi i beli luk. Promešajte i dodajte oprani pirinač.

Neka se prži još 2-3 minuta, dok mešate, pa dodajte i bulgur. Posipajte jednu kašiku aleve paprike, a zatim sipajte 5 šolja bujona, u kojem ste kuvali jagnjeće iznutice, ali ga procedite.

Iseckane iznutrice dodajte pirinču i posipajte selen i nanu, dobro promešajte i prebacite u odgovarajuću tavu. Preko poređajte meso, tako što ćete ga malo pokvasiti bujonom i posipati preko prstohvat aleve paprike. Zagrejte rernu i stavite jelo da se peče na 200 stepeni oko 40 minuta, dok se meso ne ispeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: