Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Krti teleći stek iz rerne

Krti teleći stek iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Krti teleći stek iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
27 min.
Porcije
4
"Za teleći stek ili umetnost da uživaš u životu tako što ćeš jesti ukusno"

Potrebni sastojci

  • teleći stek - 4 komada (3.5 cm debljine svaki)
  • maslinovo ulje - 2 supene kašik
  • so - po ukusu
  • za sos
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • biber - 1/2 kašičica, sveže samleven
  • biber - 4 - 5 celih zrna
  • so
  • bujon - 5 supenih kašika, iz pečenja
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se ugreje do 200 stepeni. Operite i osušite meso, ako ima višak žilica, odvojite ih.

U ugrejanom gril tiganju na jakoj vatri, pecite stekove sakašičicom maslinovog ulja dok ne dobiju tamnu boju, nakon toga, tako kako su u tiganju ih stavite u ugrejanu rernu do 200 stepeni.

Ako vaš tiganj nije sa metalnom drškom i ne odgovara za pečenje u rerni, prebacite ih u pleh. Pecite 3-4 minuta.

U šerpi ugrejte pavlaku na umerenoj vatri.

Sipajte 5-6 supenih kašika sosa, koji se odvojo od mesa prilikom pečenja. Dodajte biber, so po ukusu, i čim sos provri mešajte 3-4 minuta.

Za to vreme je dobro da meso bude uvijeno u foliju.

Čim sos bude gotov rasporedite teletinu u porcije i svaki stek pospite solju (preporučuje se da bude ljuspasta) i prelijte sa malo sosa. Ostali servirajte posebno, da bi svako za stolom moga da doda koliko želi.

Napomena:

Stepen pečenja u recptu je malo siroviji, ali ako ne volite, možete peći meso duže u rerni, ali imajte u vidu da će to uticati na njegovu krtost - što je prepečenija teletina ona je suvlja i žilava je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: