Način pripreme
Izgnječite keks na brašno i stavite ga u posudu. Rastopite maslac i sipajte ga u keks. Mešajte dok keks ne upije maslac.
Prebacite smesu ukalup za tortu prečnika 26 cm. Rukom oblikujte koru, malo je izvucite po ivicama.
Stavite sir u veliku posudu. Mikserom ga mutite 3-4 sekunde. Odvojite belanca od žumanaca.
U žumanca dodajte 1/3 šećera i mutite dok ne pobele.
Sipajte ih u sir i mutite spatlom.
Umutite belanca na sneg, na kraju postepeno dodajte preostali šećer. Dodajte ih u smesu i pažljivo mešajte spatulom. Na kraju dodajte umućenu pavlaku i ponovo promešajte.
Sipajte smesu preko keksa. Pecite u ugrejanoj rerni na 170-160 stepeni, oko jedan sat.
Sačekajte da se ohladi i nanesite slatko. Nakon 4-5 sati izvadite iz kalupa.
Možete posuti šećerom u prahu.