Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Interesantne špagete sa sosom od pečuraka i kobasicom

Interesantne špagete sa sosom od pečuraka i kobasicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Interesantne špagete sa sosom od pečuraka i kobasicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nisu samo interesantne, nego i mnogo ukusne, kao što i sami možete da se uverite"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 450 g (kuvana - dimljena)
  • špagete - oko 280 g
  • pavlaka za kuvanje - 500 ml
  • pečurke - 120 g (marinirane)
  • buđavi sir - 100 g
  • so - po ukusu
  • beli biber - po ukusu
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite sos za špagete tako što ugrejete pavlaku na tihoj vatri. Dodajte izmrvljenu buđavi sir i polovinu pečuraka, mnogo sitno iseckane. Preostale pečurke dodajte isečene na kriške da se osete u sosu.

2. Mešajte oko 10 minuta, začinite solju, belim luko i belim biberom i skinite sa vatr.

3. Oljuštite kobasicu i isecite na krugove debljine 1 cm ili malo više.

Kroz svaki krug provucite 6-7 špageta.

4. Stavite u široku posudu sa vrelom vodom, na vatri, i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Kad budu gotove, odecite iz ih vode i posipte maslinovim uljem da se ne lepe.

5. Na dno tanjira u kojem ćete servirati sipajte od sosa, a odozgo poređajte testeninu, koja izlgeda efektno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: