Način pripreme
1. Oljuštite i nasecite svo povrće na komade (ako krastavac ima seme, uklonite ga). Stavite povrće u duboku posudu sa visokim zidovima zajedno sa vodom i malo soli i pasirajte dok ne postane glatka smesa.
2. Dodajte maslinovo ulje u tankom mlazu, dodajte biber i balzamiko sirće (može i obično vinsko ili jabukovo) i malo soli po ukusu i ponovo uključite blender za kratko vreme da se sve dobro integriše.
3. Probajte i dodajte još sirćeta, soli ili beli luk skladu sa vašim željama i prema ukusu, pa čak i malo vode ako želite da Gaspačo bude ređi.
4. Poslužite u čašama ili činijama, dobro rashlađeno i pospite sirom u finim mrvicama. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja odozgo i ukrasite sa kolutovima krastavca.
Gaspačo je hladna španska supa, a ovo je malo drugačija opcija, koja će vam se dopasti. Idealna je kao predjelo u vrelim letnjim danima, ukusna i osvežavajuća!