Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Norveški jastozi u rerni

Norveški jastozi u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Norveški jastozi u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
6 / 7
22/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Delikates, koji treba da probate makar jednom u životu"

Potrebni sastojci

  • norveški jastozi - 16 komada, srednje veličine
  • krupna so - 4 - 5 kašike
  • peršun - 4 - 5 kašike
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 60 ml (može i penušavo)
  • limun - 1 i 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni i dok se temperatura povišava, beli luk isitnite u avanu, zajedno sa 1 kašičicom krupne soli i peršunom sa malo maslinovog ulja dok ne dobijete namaz. Dodajte i ostalo maslinovo ulje i promešajte.

2. Na dno tepsije posipajte preostalu so i poređajte jastoge. Sipajte vino i rasporedite dobijeni namaz. Po želji, možete poprskati malo maslinovog ulja.

3. Pecite 10 minuta i izvadite ih na veliki tanjir za serviranje sa limunom, isečen na četvrtine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: