Slatko od celih kruški

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
24/05/2018
"Kao majstori - vidite kako da napravite jedinstveno ukusno slatko sa celim kruškama "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano273
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kruške - 1 kg, vrsta malih i mekanih
  • šećer - 900 g
  • voda - 2 šolje
  • limunska kiselina - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške se operu i očiste. Po kruškama se svuda viljuškom izbuše rupice.

Voda i šećer se stavljaju na ringlu i čim provru stavljaju se kruške. Kuvaju se oko 5-6 minuta. Ostavljaju se tako u sirupu tokom jednog dana.

Nakon toga se kuva oko 20-30 minuta i na kraju se dodaje prstohvat kiseline.

Sipa se u male i suve teglice i okreću se poklopcima na dole, dok se potpuno ne ohlade.

*U zavisnosti od toga koliko kruški imate, na 1 kg kruški stavlja se 900 g šećera, 2 šolje vode i 1 prstohvat limunske kiseline.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar