Način pripreme
Teleći bifteci za ovaj recept treba da su debljine 4-5 cm i svaki da teži od 700 g do 1 kg. Svaka takva šnicla je dovoljna za dve porcije - odnosno dva čoveka mogu da se nahrane jednim takvim biftekom, jer je on ogroman.
Meso se ostavlja od dva do tri sata na sobnoj temperaturi.
Sprema se na roštilju, rešetka se stavlja na jedan pedalj od vatre. Čim ostane na živom uglju sa plamenima koji izlaze tu i tamo, bifteci se trljaju biberom po želji i stavljaju na roštilj.
Peku se 4-5 minuta s jedne strane u zavisnosti od željenog stepena ispečenosti. Okreću se i posipaju obilnim slojem krupne soli. So se uvek posipa po zapečenoj strani!
Peče se još toliko i okreće se još jednom na sasvim kratko, ponovo se posipa so i odmah se vadi i servira.
Ne brinite se da će se meso presoliti, jer ono upija tačno onoliko koliko treba, a višak ispada prilikom okretanja.
Bifteci treba da su tamne boje spolja i crvene iznutra, da bi uživali u njihovom pravom ukusu i teksturi.
Ako volite više prepečeno uvek možete da ga isečete i zapečete ponovo na kratko svako parčence, da nema krvi.
Prijatno!