Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Brzi pečeni pasulj iz konzerve

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
338
870
29/05/2018
"Nemojte reći babi, ali otkrili smo kako da napravimo ukusan pasulj kao njen za samo 30 minuta"
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 795
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice31
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 4 konzerve
  • paradajz pire - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 glavica, isečen na sitno
  • šargarepa - 1 komad, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, zelena, isečena na sitno
  • paprika - 1 komad, crvena, isečena na sitno
  • peršun
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo maslinovo ulje (može i ulje) u dubokom tiganju. Zapržimo luk, šargarepu i paprike. Nakon što omekšaju dodajemo alevu papriku i paradajz pire.

Promešamo dobro. Dodajemo pasulj iz konzerve, nakon što ga pre toga ocedimo.

Promešamo i ostavljamo malo da se izdinsta (oko 7-8 minuta). Prebacujemo u posudu za pečenje, nalivamo 1-2 šolje vrele vode.

Promešamo i zapečemo dok se ne formira blaga korica. Pri serviranju posipamo usitnjenim peršunom. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar