Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Žele»Bavarski krem sa jagodama

Bavarski krem sa jagodama

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Bavarski krem sa jagodama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Za poslušne i neposlušne, za malu i veliku decu - ukusan bavarski krem sa jagodama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 100 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • slatka pavlaka 250 ml
  • želatin - 3 pakovanja /30g/
  • voda - 100 ml
  • jagode - 500 g, sveže
  • šećer - još 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prokuvajte mleko. Rastvorite želatin u vodi.

Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca pomešajte sa šećerom i dobro ih umutite, da se sobije bela smesa.

Mlako mleko dodajte u smesu od žumanaca i šećera, lagano, uz neprestano mešanje. Vratite smesu na umerenu vatru 5 minuta i ostavite sa strane da se ohladi 5-10 minuta. Dodajte želatin. Promešajte i ostavite da se ohladi.

Umutite belanaca na čvrste vrhove.

Umutite pavlaku na meke vrhove.

Postepeno u delovima dodajte pavlaku, nakon toga i belanca, mešajte drvenom spatulom dok se belanca i pavlaka ne integrišu u smesu.

Gotov krem stavite u kalup ili rasporedite u posebne posude. U posudu stavite 200 g opranih i osušenih komada jagoda.

Ostavite u frižideru na nekoliko sati da se dobro stegnu.

Preostale jagode pospite šećerom i koristite prilikom serviranja krema kao dodatak. Krem prelijte sokom od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: