Ćuftice od hleba u sosu od povrća

14/06/2018
"Ukusne ćuftice mogu da se naprave od svega, čak i od starog hleba - pogledajte kako "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano652
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite papriku i deo šargarepe. Preostali deo šargarepe izrendajte. U široku posudu sipajte malo masti i stavite povrće+ceo čen belog luka. Propržite na tihoj vatri dok ne omekša.

Sipajte oko 300 ml vode i brzo ispasirajte, koliko da se ispasira jedan deo povrća.

Ostavite da vri oko 10 minuta. Posolite po ukusu. Za to vreme pripremite ćuftice. U posudi izlomite hleb na sitne zalogaje. Dodajte jaje, prstohvat soli, prstohvat bibera i više isečenog peršuna.

Pokvasite sa 5-6 kašika svežeg mleka i počnite da mesite. Ako je smesa još suva dodajte malo mleka. Treba da dobijete molkru, a ne vodenu smesu. Oblikujte ćuftice i pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.

Prebacite ćuftice u bujon od povrća. Ako je tečnost isparila, dodajte još malo vode. Ostavite da se krčka još 10 minuta i skinite sa vatre.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar