Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zalogaji od svinjskog mesa sa tikvicama

Zalogaji od svinjskog mesa sa tikvicama

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
248418
Zalogaji od svinjskog mesa sa tikvicama
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Samo meso i povrće, ali kombinacija svinjskog mesa i tikvica je prosto božanstvena"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • tikvice - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelea
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • biber
  • origano
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite na sitno tikvice, nemojte da ih ljuštite. Stavite u tiganj pola masnoće i zapržite ih dok ne omekšaju.

Dodajte narendanu glavicu luka i na sitno isečenu zelenu papriku, mešajte lagan 3-4 minuta, da ne nagnječite tikvice.

Na kraju sipajte oljušten i isečen paradajz, so po ukusu i začine. Pržite kratko dok se ne pomešaju sastojci sa začinima i ostavite sa strane.

U drugoj posudi zapržite svinjsko meso u zalogajima, dok ne postane krhko i ne dobije prijatnu koricu od prženja. Ako je neophodno dodajte i malo vode, da uvri i da meso ostane na masnoći.

Prebacite gotove zalogaje mesa u povrće i blago zagrejte dok se ne pomešaju.

Ukusno je i toplo i hladno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: