Sirup od bagrema, jagoda i matičnjaka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
16/06/2018
"Zdravlje i ukusno uživanje iz prirode - da li ste već napravili ovaj sirup od bagrema, jagoda i matičnjaka "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Cvetove od bagrema stavljamo u posudu i prelivamo ih sa 2 litra vode. Dodajemo dva kilograma šećera, limuntus i matičnjak. Tako odstoji 24 sata, mešajući dok se šećer ne rastopi.

Jagode isečemo na parčiće. Stavljamo u šerpu i dodajemo litar vode i 300 grama šećera. Stavljamo na umerenu vatru, dok se ne rastopi šećer i nakon toga vri 10 minuta.

Procedimo dva soka kroz gazu i pomešamo.

Nalivamo ohlađenu tečnost u staklene boce i čuvamo na tamnom i hladnom mestu.

Konzumiramo razređeno s vodom i ohlađeno sa ledom. Može da se doda kriška limuna.

Tokom zimskih meseci sirup je pogodan kao imunostimulans kod gripa i prehlada.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti