Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kapelini sa pastom od belog luka

Kapelini sa pastom od belog luka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kapelini sa pastom od belog luka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Savršena testenina sa neodoljivom aromom belog luka, savetujemo da servirate sa omiljenim vinom"

Potrebni sastojci

  • kapelini - 200 g
  • beli luk - 3 glavice, star
  • peršun - 1 šaka, listovi, sveži
  • bosiljak - 8 - 9 listića, svež
  • majonez - 2 - 3 kašike
  • sok od limuna - 3 kašike ili po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za posipanje paste i belog luka
* merne jedinice

Način pripreme

Glavice starog luka se očiste od spoljašnjih suvih listova i ostavlja se samo jedan sloj omotača. Može da se iseče pola centimetra poprečno i tako se stavlja u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem, isečenim delom na dole.

Odozgo se takođe maže i posipa sa malo soli. Tako se peče oko 15 minuta na 200 stepeni. Treba da se nadgleda da ne postane previše braon i pasta od belog luka ne bi bila tamna i imala gorki ukus.

Ispečeni beli luk se ostavlja da se blago prohladi i dok je još topao čenovi se vade - veoma lako. Izgnječe se dobro viljuškom i ostavljaju se da se ohlade skoro potpuno.

Tada se dodaje sok od limuna, iseckani na sitno peršun i bosiljak, so i majonez. Sve se dobro promeša dok se ne dobije glatka pasta.

Kapelini se skuvaju prema uputstvu proizvođača - ja koristima one koji sadrže jaja ukusniji su!

Ocede se i posipaju maslinovim uljem, da se ne osuše i da se ne zalepe. Serviraju se odmah garnirani sa pastom od belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: